Ariel Nomad e fratele murdar al lui Ariel Atom. UPDATE

Autor: Adrian Mihălţianu 07 ian. 2015 Știri auto

Ariel Nomad este cel mai nou model al producătorului britanic cunoscut pentru nebunia numită Atom. Dar în vreme ce Ariel Atom e o unealtă perfectă pentru circuitele acoperite cu asfalt, noul Nomad va fi construit pentru pasionaţii de curse pe macadam sau în noroi. Cu alte cuvinte, e fratele murdar al lui Atom.

Potrivit publicaţiei engleze Autocar, care îl citează pe şeful Ariel Motor Company, noul Nomad va avea aceeaşi structură de bază ca Atom, dar va primi în plus o suspensie cu cursă lungă, un roll cage complet şi anvelope de noroi.

Puterea va fi asigurată de un propulsor Honda de 2,4 litri care va învârti doar roţile din spate, astfel că distracţia ar trebui să fie asigurată.

La fel ca Ariel Atom, Nomad urmează principiul „cel mai mare raport putere/greutate”, astfel că masa totală a maşinii nu ar trebui să depăşească 700 kg, iar motorul ar putea să dezvolte în jur de 200 CP.

Preţurile vor începe undeva la 30.000 de lire sterline pentru un exemplar, iar caietul de comenzi va fi deschis în ianuarie 2015.

Update VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide