Aşa arată cea mai silenţioasă adunare de maşini din lume

Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta lumea dacă maşinile nu ar mai face gălăgie? Iată aici o mostră drept răspuns - o întâlnire cu 507 maşini electrice...

Aşa arată cea mai silenţioasă adunare de maşini din lume Aşa arată cea mai silenţioasă adunare de maşini din lume

În România, fenomenul maşinilor electrice nu are atât de multă tracţiune, atât din cauza puterii scăzute de cumpărare, cât şi din cauza reticenţei pe care românii o arată maşinilor 100% electrice. În plus - să recunoaştem acum - nici nu sunt aşa de distractive.

Însă cu siguranţă sunt silenţioase şi atente cu mediul. În luna septembrie, o parcare din Cupertino, California, SUA a fost ocupată cu 507 maşini electrice (nu au avut voie să participe hibridele, nici măcar cele plug-in). Aşadar, zeci de Nissan Leaf, Fiat 500e, Ford Focus şi Tesla au s-au organizat în cel mai silenţios şi mai eco mod posibil. Totodată, au reuşit şi un record mondial - pe care, credem noi, îl vom vedea în curând depăşit. 

Piaţa maşinilor electrice a crescut considerabil în ultimii zece ani, după cum acest infografic de pe electricdrive.org ne-o arată. 

Probabil că este primul clip în care nu suntem deranjaţi de coloana sonoră  - ideea de atât de multă linişte din partea a 507 maşini ar fi fost, pur şi simplu, prea greu de suportat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.