Aşa mic cum e, noul Opel Karl a fost în centrul atenţiei la Geneva

Autor: Andrei Ştirbu 04 mart. 2015 Știri auto

Opel Karl este înlocuitorul lui Agila şi vrea să se impună în segmentul modelelor mici de oraş. Dar asta ştiai deja din articolul de prezentare.

În schimb, nu ştiai (probabil) cum se simt materialele, câte locuri de depozitare există în interior şi cât de spaţios este. Dar o să afli acum, fiindcă am fost la standul Opel de la Salonul Auto Geneva 2015 şi pot să-ţi dau câteva detalii după un prim contact scurt.

Pentru început, în faţă este loc chiar şi pentru persoane înalte, plafonul fiind suficient de sus pentru a nu da bătăi de cap (la propriu) Totodată, comenzile de pe consola centrală sunt puţine şi amplasate intuitiv – în partea de jos se regăsesc butoanele pentru sistemul de climatizare, iar în partea de sus tronează un ecran tactil care afişează informaţii despre muzică, maşină sau ruta oferită de sistemul de navigaţie.

În spate, deşi este o maşină minusculă (măsoară mai puţin de 3,7 metri lungime), există spaţiu decent pentru doi adulţi nu foarte înalţi. Sigur, nu aş vrea să stau pe banchetă vreme de câteva ore, dar pentru un drum prin oraş ar trebui să fie mulţumitor.

Materialele folosite înăuntru sunt peste media segmentului, dar asta nu înseamnă că o să dai de plastice moi la atingere. Totodată, există spaţii de depozitare în uşile din faţă, la baza consolei centrale şi pe canalul median.

Portbagajul e mic la prima vedere, dar nu trebuie uitat că este vorba despre o maşină mai mică decât Corsa, aşa că nu ar trebui să te aştepţi la un sac fără fund.

Şi stai numai să afli cât costă

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide