Aşa va arăta primul supercar electric unguresc, Jakusa Triango

Ungurul Támas Jakus a avut un vis: să construiască un supercar electric. După mai bine de şapte ani, s-a ajuns aici.

Aşa va arăta primul supercar electric unguresc, Jakusa Triango Aşa va arăta primul supercar electric unguresc, Jakusa Triango

Într-o frumoasă zi (nu ştim sigur, doar bănuim) din anul 2008, Támas Jakus a desenat pe o bucată de hârtie o maşină care amintea de liniile maşinilor-pană din a doua jumătate a secolului trecut.

Şapte ani mai târziu, Maruska este din ce în ce mai aproape de forma sa finală. Mai trebuie făcute retuşuri ici-colo, însă munca lui Tair Lablayev (tipul din Kazakhstan care s-a însărcinat cu construcţia maşinii) s-a materializat cât se poate de vizibil.

Din câte poţi vedea în imaginile de aici (şi de pe Enhance), caroseria este aşezată pe o structură tubulară, iar pe puntea faţă sunt aşezate baterii. Un supercar electric, care să-şi arunce „coada” în lături mulţumită distribuţiei maselor pe punţi care încurajează asta? Hei, de ce nu!

Însă până când o vom vedea terminată, cu toate detaliile de performanţă, nu putem decât să ne dăm cu părerea în ceea ce priveşte designul.

Cu tot respectul pentru munca depusă de oamenii ăştia... noi zicem că-i urâtă.

Să ne întoarcem la un articol mai vechi, atunci, şi să ne clătim ochii şi sufletul cu poveşti din Kyrgystan.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.