Asfaltul noii bucăţi de autostradă Sibiu - Orăştie, deja crăpat

Graba cu care s-au excutat lucrările pe noua bucată de autostradă dintre Sălişte şi Cunţa, parte a autostrăzii Sibiu - Orăştie, a dus la apariţia primelor probleme: asfaltul s-a crăpat pe o porţiune de zece metri, la kilometrul 60

Asfaltul noii bucăţi de autostradă Sibiu - Orăştie, deja crăpat Asfaltul noii bucăţi de autostradă Sibiu - Orăştie, deja crăpat

La kilometrul 60 al autostrăzii Sibiu - Orăştie au apărut primele probleme, la abia zece zile după darea în folosinţă a celei mai noi bucăţi de autostradă din România, fapt care alimentează temerile privind soluţiile tehnice abordate, precum şi calitatea lucrărilor deja executate.

Reprezentanţii constructorului au afirmat că nu este nimic grav, crăpătura de 1 centimetru grosime şi circa 10 metri lungime fiind la nivelul stratului superficial de asfalt, conform declaraţiilor acestora. Totuşi, nu se poate ignora faptul că zona, situată aproximativ la mijlocul distanţei dintre Apoldu de Jos şi viaductul de la Aciliu, a generat repetate probleme constructorului, în special din cauza alunecărilor de teren. De asemenea, lucrările de o parte şi de alta a autostrăzii nu au fost încă finalizate.

Probeleme au fost remediate rapid, dar şoferii sunt sfătuiţi să aibă o atenţie sporită pe această porţiune de autostradă, în special în urma ploilor abundente care pot cădea în această perioadă şi care pot duce la noi tasări sau deplasări ale terenului.

Comunitatea de specialişti în transporturi a avertizat de repetate ori asupra faptului că mai multe zone ale acestei bucăţi de autostradă sunt predispuse la alunecări de teren, precum şi că amânarea lucrărilor de consolidare în favoarea turnării stratului de asfalt ar putea duce la accidente grave. Constructorul a comunicat permanent că nu este niciun fel de problemă, în ciuda crevaselor apărute de-o parte şi de alta a autostrăzii, în terenul prospăt terasat, şi că lucrările de consolidare vor fi terminate la timp pentru a nu afecta grav drumul.

Citeşte mai multe detalii şi vezi mai multe imagini pe: Turnul Sfatului

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.