Aston Martin disponibilizări masive

Autor: Cosmin Iordache 02 dec. 2008 Știri auto
Aston Martin disponibilizări masive

Pentru majoritatea celor implicaţi în industria auto să lucrezi pentru Aston Martin ar însemna job-ul ideal, dar se pare că recesiunea nu numai că năruie vise, dar înlătură şi certitudini. Astfel nu mai puţin de 600 de lucrători din Marea Britanie trebuie să îşi elibereze posturile, constructorul din Gaydon fiind nevoit să diminueze costurile cu forţa de uncă pentru a putea face faţă recesiunii.

Această disponibilizare este printre cele mai consistente din lumea auto din ultimii ani, dacă luăm în considerare faptul că pentru Aston Martin lucrau 1.850 de angajaţi, dintre care 600 vor prelua statutul de şomeri. Totuşi din cei 600, doar 300 erau angajaţi permanenţi, restul reprezentând posturi sezoniere. Restructurările se vor înregistra de la posturile entry-level până la cele de management superior.

Cu toate astea, responsabilii de comunicare dau sigurări că planurile pentru anul viitor nu vor fi afectate. Acestea includ lansarea modelului Aston Martin Rapide şi resuscitarea brandului Lagonda. Situaţia de criză se reflectă însă şi în producţie, care va scădea de la 7.300 de unităţi, cât s-a manufacturat anul trecut, la  6.500 de unităţi în acest an. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide