Aston Martin îşi recheamă maşinile din cauza unor piese chinezeşti contrafăcute

Producătorul britanic este nevoit să recheme în service 17.590 de maşini. Problema: plasticul chinezesc contrafăcut.

Aston Martin îşi recheamă maşinile din cauza unor piese chinezeşti contrafăcute Aston Martin îşi recheamă maşinile din cauza unor piese chinezeşti contrafăcute

Când te gândeşti la Aston Martin, te gândeşti la frumuseţe. De fapt, dacă e să reciţi în minte motto-ul producătorului britanic - „Power, Beauty and Soul” -, te gândeşti la ceva frumos, puternic şi cu suflet. Un motto puternic, care exprimă o realitate irefutabilă. Cum şi outsourcing-ul reprezintă o realitate irefutabilă în industria auto. Una realmente dureroasă, dacă e să iei cazul Aston Martin.

Desigur, asta n-o să ne schimbe părerea despre frumuseţea Aston. Nu?

În vara anului trecut, producătorul britanic de frumuseţi pe roţi a rechemat circa 700 de modele din cauza braţului pedalei de acceleraţie, care s-ar fi putut rupe fără avertisment prealabil. Inconvenientul de atunci s-a transformat acum într-o adevărată tragedie pentru englezi, aceştia fiind nevoiţi să recheme 17.590 de maşini, cauza fiind aceeaşi. 

Conform Reuters, firma chinezească Shenzhen Kexiang Mould Tool Co Limited, subcontractată de Aston Martin, care furniza braţe pentru pedala de acceleraţie, a folosit un plastic contrafăcut pentru a produce piesele în discuţie, material preluat de la Synthetic Plastic Raw Material Co Ltd of Dongguan. 

Uite de-asta-i bine să ştii ce bagi în tine. E mai mare păcatul să fii aşa frumos, dar bolnăvior

Modelele vizate sunt... toate (mai puţin Vanquish) - cele cu volan pe stânga produse din 2007 până în prezent şi cele cu volan pe dreapta produse din 2012 până în prezent. Cifra de 17.590 reprezintă 75% din producţia din perioada antemenţionată. E timpul pentru un „Ouch!”. 

Din fericire, niciun caz de rupere a pedalei de acceleraţie nu a fost consemnat, oficialii britanici evitând astfel un dezastru în ceea ce ţine de imaginea firmei. Pentru că puţini sunt cei care au reuşit să-şi creeze o imagine cum a făcut-o Aston de-a lungul timpului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.