Aston Martin Rapide spionat

Aston Martin Rapide, prima tentativă serioasă a britanicilor pe segmentul coupe-urilor sportive cu patru uşi, a fost surprins într-un decor cât se poate de banal, fără camuflaje sau elemente care să îi ascundă formele sau detaliile.

Aston Martin Rapide spionat Aston Martin Rapide spionat
Aston Martin Rapide va fi cu siguranţă un rival de temut pentru revoluţionarul Mercedes CLS, viitorul Porsche Panamera sau deja veteranul Maserati Quattroporte, având ca atuuri aspectul fermecător, cu care cei din Gaydon ne-au obişnuit, şi plusul de prestanţă pe care marca britanică şi l-a creat. După cum putem observa, primele poze spion ne dezvăluie un coupe cu patru uşi, ce pare o evoluţie firească a unui DB9, dar care nu se depărtează de designul prototipului care a precedat versiunea de serie .

Conceptul iniţial a fost dezvoltat ca un Grand Tourer pe platforma Aston Martin VH ( Vertical/Horiyontal), comună pentru toate modelele din gama mărcii britanice. Rapide este cu 29 de cm mai lung, cu 1,3 cm mai lat şi cu 6 cm mai inalt, decât un Aston Martin DB9, iar ampatamentul va tinde spre 3 metri.Sub capota prototipului s-a regăsit acelaşi bloc V12 de 6 litri de pe DB9, dar cu o putere mărită de la 450 de cai la 473 şi un cuplu ce gravitează în jurul valorii de 600 Nm.

Modelul va intra în producţie în 2009, la o distanţă de 20 de ani de la renunţarea la ultimul Aston Martin cu patru uşi, Lagonda, model ce nu a fost însă un succes, arătând mai mult a maşină tipic americană decât a limuzină elegantă britanică. Până atunci nu putem decât să ne delectăm cu imaginile ce surprind probabil cel mai atrăgător automobil cu patru portiere construit vreodată.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.