Aston Martin V8 Vantage facelift

Au trecut aproape trei ani de la lansarea lui Aston Martin V8 Vantage, aşa încât a venit vremea unui facelift. Dar îmbunătăţirile nu sunt aplicate exterioului, pentru că nu este nevoie, ci părţii mecanice.

Aston Martin V8 Vantage facelift Aston Martin V8 Vantage facelift

Aston Martin V8 Vantage - exterior nemodificatMezinul Aston Martin V8 Vantage a fost lansat cu trei ani în urmă, la Salonul Auto Geneva 2005, iar acum a venit vremea unui facelift, conform trendului din industria auto. Însă maşina sport nu simte aproape deloc trecerea anilor în ce priveşte aspectul exterior, astfel că modificările serioase au fost aduse părţii mecanice.


Motorul de 4,3 litri are cilindreea mărită la 4,7 litri, ceea ce a adus cu sine şi o creştere de 11% a puterii (acum 420 CP) şi de 15% a cuplului motor (până la 470 Nm). Performanţele sunt îmbunătăţite sensibil: 4,7 secunde pentru 0-100 km/h (faţă de 4,8 secunde înainte) şi viteza maximă de 288 km/g, cu 8 km/h mai mult. Emisiile de CO2 au fost şi ele reduse cu până la 13%.

Aston Martin V8 Vantage - motor mai puternicAmbreiajul a suferit o cură de slăbire de 0,5 kg, astfel că, în cazul cutiei automate Sportshift, răspunsul motorului este mai bun, modul "Sports" oferind un condus o idee mai agresiv. A fost îmbunătăţită şi geometria roţilor directoare, iar bara antiruliu spate a fost modificată la Coupe. Suspensia beneficiază de amortizoare Bilstein şi de arcuri mai rigide, iar jantele au un nou design, mergând până la dimensiunea de 19". În interior atrage atenţia noua finisare a planşei de bord, butoanele modificate ale cutiei de viteze secvenţiale sau noul sistem de navigaţie, cu procesare mai rapidă.

Preţurile nu au fost comunicate deocamdată, iar vânzările sunt programate să înceapă după mijlocul anului.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.