Aston Martin Vanquish Volante, dezvăluit: primele imagini cu decapotabila

Autor: Tudor Rus 19 iun. 2013 Știri auto

La fel ca şi Aston Martin Volante, fratele său coupe, Vanquish Volante încorporează aceleaşi tehnologii şi trăsături de design, dar sub forma unei decapotabile.

La capitolul motorizare Vanquish Volante beneficiază de acelaşi propulsor V12 de 6 litri aspirat natural, capabil să parcurgă intervalul 0-100 km/h într-un timp estimat la 4,1 secunde pentru a putea continua accelerarea până la viteza maximă de 295 km/h. Totul datorită celor 565 CP şi cuplului maxim de 620 Nm la 5.500 rpm.

Noutăţile aduse de Vanquish Volante se concentrează în primul rând pe materialele folosite la construirea decapotabilei. Astfel, Vanquish Volante este primul Aston Martin cabrio care primeşte o caroserie din fibră de carbon în cei 100 de ani de activitate ai constructorului englez.

Maşina este dotată cu un acoperiş retractabil ultra-uşor, realizat din material textil în trei staturi, care se pliază în 14 secunde. O altă noutate o reprezintă şi modul în care parbrizul se îmbină direct cu acoperişul, efect obţinut prin renunţarea la rama superioară a parbrizului.

Conform Aston Martin, portbagajul este cu 50% mai mare faţă de cel al modelului DBS Volante şi oferă un volum de 279 litri indiferent de poziţia plafonului. În plus, Vanquish Volante cântăreşte cu doar 9 kg mai mult faţă de coupe.

Galeria foto completă cu cea mai nouă decapotabilă Aston Martin este disponibilă mai sus. Mai jos, un scurt videoclip de prezentare:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide