”Asul de pică” – un concept Audi din ’73 care a murit „la naştere” [VIDEO-FOTO]

Autor: Alexandru Banu 07 apr. 2017 Știri auto

 


Cu un design care a influenţat modelul Lancia Delta, conceptul Asso di Picche (”Asul de pică”) a fost o propunere interesantă pentru un model Audi cu două locuri. Conform Motor1.com acest concept a fost lansat în 1973 la Frankfurt Motor Show, şi are la bază trasăturile unui Audi 80, tracţiune faţă şi motoare de 1.3 sau 1.5 litri conectate la o cutie de viteze manuală.

Datorita formei sale de pană şi a unghiurilor destul de neobişnuite, Asso di Picche aminteşte de concepte anterioare ca Alfa Romeo Caimano din 1971 şi Maserati Boomerang din 1972 . Deşi a fost în mare parte bazat pe modelul Audi 80, singura legătură între cele două, în ceea ce priveşte designul, este forma corpurilor de iluminat din faţă şi din spate.

Interiorul este şi el destul de special, oferind un tablou de bord unic, cu două zone cilindrice care găzduiesc comenzile şi afişajul. Tot aici putem vedea un volan metalic cu o singură spiţă şi buzunarele portierelor în formă de geanţi de mână. Tapiţerie din piele oferă interiorului o senzaţie de lux. 

Asso di Picche a fost comandat de producătorul Karmann şi construit de reputatul Giorgetto Giugiaro de la casa de design Italdesign. La dezvoltarea lui s-a folosit şasiuul lui Audi 80 şi aceleaşi motoare pe benzină de 1.3 şi 1.5 litri. Aceste motoare lucrau cu o cutie de viteze manuala cu patru trepte ce trimitea puterea către roţile din faţă. Cu toate acestea, nu se ştie care dintre cele două motoare a fost în interiorul conceptului şi dacă vehiculul era funcţional.

Cu toate că cei de la Audi au fost încântaţi de ideea unui coupe sport cu două locuri, The Asso di Picche nu s-a transformat într-o maşină de producţie. Asta pentru că s-a acordat o mai mare prioritate dezvoltării de autoturisme care să genereze mai multe vânzări, în comparaţie cu această maşină, care s-ar fi dovedit a fi un model de volum mic. În plus, compania-mamă s-a temut ca variantă de producţie a conceptului ar putea intra în conflict cu Scirocco, model care urma să apară câteva luni mai târziu.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide