Atac din Rusia: va fi Lada Kalina Cross mai bună decât Dacia Sandero Stepway?

Autor: Oraan Mărculescu 13 mai 2014 Știri auto

Marea alianţă francezo-niponă-rusă Renault-Nissan-AvtoVaz are planuri mari, dar, până când ruşii vor veni cu o gamă complet înnoită de modele, încearcă să folosească la maximum modelele actuale.

Este şi cazul modelului de clasă mică Lada Kalina, pentru care se pregăteşte o versiune pseudo-crossover, după modelul de succes al lui Dacia/Renault Sandero Stepway. Şi nu am adus întâmplător în discuţie maşina autohtonă, deoarece aceste două modele vor intra în concurenţă pe anumite pieţe, în primul rând în Rusia.

Pseudo-crossover sportiv? Sună a idee venită după o sticlă de vodcă

După cum se vede, reţeta folosită pentru Lada Kalina Cross este una devenită deja clasică: centură inferioară îmbrăcată în plastic negru, scuturi aparente faţă/spate, creşterea gardei la sol cu 26 mm. La care se mai adaugă ingrediente sportive, cum ar fi eleronul de pe hayon, jantele de 15 inci şi motorul 1.4 16V de 106 CP.

Ok, pentru că vorbim de ruşi (şi ştim că lucurile sunt foarte complicate în această perioadă cu ruşii…), Lada Kalina Cross face subiectul unui mic scandal: nu e încă un model oficial. Deşi AvtoVaz a înregistrat deja denumirea Kalina Cross, imaginile sunt cu o maşină preparată de micul fabricant Autoprodukt. Pe care AvtoVaz îl ameninţă chiar cu aducerea în justiţie…

Ca la ruşi, la nimenea: deocamdată Kalina Cross e mai degrabă obiect de scandal…

Interesant este faptul că AvtoVaz încă nu a decis dacă Lada Kalina Cross va fi bazat pe versiunea hatchback sau pe o variantă break a modelului de clasă mică. În plus, fabricantul rus nu exclude un pseudo-crossover bazat pe Lada Largus. Adică… pe prima generaţie Logan MCV.

Înainte de Stepway a existat un concept Dacia Steppe. Care ar putea deveni Largus Cross de serie

Până una-alta, rămâne să aşteptăm Salonul Auto de la Moscova, din toamna acestui an, pentru a vedea mai exact dacă Sandero Stepway are de ce să-şi facă griji. Voi ce credeţi:

POATE SCOATE LADA O MAŞINĂ MAI REUŞITĂ DECÂT SANDERO STEPWAY?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide