Atenţie mare unde parchezi: Poliţiştii din Bucureşti au ridicat maşini pe bandă rulantă

Autor: Cristian Agatie 23 sept. 2019 Știri auto
Atenţie mare unde parchezi: Poliţiştii din Bucureşti au ridicat maşini pe bandă rulantă

Potrivit Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, 225 de şoferi care au parcat ilegal după 26 august s-au trezit fără maşini, acestea fiind ridicate de platformele municipalităţii. În mediem, au fost ridicate circa 10 maşini parcate neregulamentar în fiecare zi. Cuantumul amenzilor, în aceste cazuri, este mai mare de 180.000 de lei.

Campion la operaţiunea de ridicare a maşinilor parcate ilegal a fost Sectorul 1, de unde au fost ridicate 73 de maşini. Pe locurile următoare s-au clasat cei din sectorul 2, cu 64 de maşini, şi sectorul 3, cu 59 de maşini ridicate. Numai câte 4 maşini au fost ridicate din sectoarele 4 şi 6, în timp ce de pe raza sectorului 5 au fost ridicate în acest interval 25 de maşini. 

Conform prevederilor legale, pentru fiecare maşină ridicată se aplică şi sancţiunea contravenţională prevazută în Codul Rutier. Totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 623, in valoare totala de 180.670 lei.

De asemenea, 343 de şoferi norocoşi au ajuns la maşini înainte ca acestea să fie ridicate, astfel că au plătit doar amenda pentru oprire neregulamentară. Aceasta este între 2 şi 3 puncte de amendă, fiecare dintre acestea valorând 145 de lei. Dacă maşina stă oprită mai mult de cinci minute într-un loc nepermis, fapta se încadrează la staţionare neregulamentară, caz în care amenda creşte la 4-5 puncte de amendă.

Taxa de ridicare a maşinii este de 200 sau 270 de lei, în funcţie de tonajul maşinii parcate neregulamentar (până în 5 tone sau peste 5 tone), la care se mai adaugă 150 de lei sau 200 de lei pentru transport. În total, un şofer neglijent poate să scoată din buzunar până la 1.225 de lei pentru o parcare în loc nepermis. Asta dacă nu cumva e plecat din localitate, caz în care se adaugă şi taxa de depozitare de 150 de lei pe fiecare zi în care maşina nu este revendicată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide