Atunci când germanii au făcut o motocicletă imposibil de buşit* [VIDEO]

O să râzi la clipul ăsta mai mult decât ar trebui. De fapt, n-ar trebui să râzi deloc, pentru că mesajul este unul trist.

Atunci când germanii au făcut o motocicletă imposibil de buşit* [VIDEO] Atunci când germanii au făcut o motocicletă imposibil de buşit* [VIDEO]

Clipul este mai vechi, din 2010, aşa că nu ştiu dacă a mai fost pe site sau nu. Oricum, chiar şi dacă l-ai văzut, merită să-l revezi. Pe scurt, este prezentat un prototip de motocicletă atât de bine dotat tehnologic, încât este imposibil de buşit. Un computer monitorizează mediul din proximitatea motocicletei, folosindu-se de camere şi de radare pentru a depista mii de potenţiale pericole diferite, inclusiv situaţiile în care nu ai fost observat de către şoferi într-o intersecţie, de exemplu. Casca motociclistului are un head up display proiectat pe vizieră care îl avertizează de astfel de pericole. În fine, să trecem la demonstraţie:

* Probabil că nu te aşteptai chiar la asta, nu? Da, este o farsă - ar fi trebuit să-ţi dai seama de la început: ai văzut tu vreo prezentatoare germană zâmbind când vorbeşte despre ceva serios? Sau, în general, zâmbind? Vezi...?

În fine, motto-ul de la final ar fi trebuit să-ţi rămână înfipt în creier: nu ţine de motocicletă, ţine de cel de pe ea. De asemenea, dragă Germania, te rugăm să eviţi să mai faci glume. Nu de alta, dar sunt oameni care suferă de inimă în lumea asta.

P.S.: cât despre tehnologiile care ajută motocicliştii, „prototipul” din clipul ăsta de acum cinci ani pare fezabil în zilele noastre (poate mai puţin partea cu recunoaşterea şoferilor idioţi de pe lângă tine, aia e un pic SF). Ne-a dus cu gândul la supercasca moto Skully AR-1.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.