Atunci când germanii au făcut o motocicletă imposibil de buşit* [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 14 aug. 2015 Știri auto
Atunci când germanii au făcut o motocicletă imposibil de buşit* [VIDEO]

Clipul este mai vechi, din 2010, aşa că nu ştiu dacă a mai fost pe site sau nu. Oricum, chiar şi dacă l-ai văzut, merită să-l revezi. Pe scurt, este prezentat un prototip de motocicletă atât de bine dotat tehnologic, încât este imposibil de buşit. Un computer monitorizează mediul din proximitatea motocicletei, folosindu-se de camere şi de radare pentru a depista mii de potenţiale pericole diferite, inclusiv situaţiile în care nu ai fost observat de către şoferi într-o intersecţie, de exemplu. Casca motociclistului are un head up display proiectat pe vizieră care îl avertizează de astfel de pericole. În fine, să trecem la demonstraţie:

* Probabil că nu te aşteptai chiar la asta, nu? Da, este o farsă – ar fi trebuit să-ţi dai seama de la început: ai văzut tu vreo prezentatoare germană zâmbind când vorbeşte despre ceva serios? Sau, în general, zâmbind? Vezi…?

În fine, motto-ul de la final ar fi trebuit să-ţi rămână înfipt în creier: nu ţine de motocicletă, ţine de cel de pe ea. De asemenea, dragă Germania, te rugăm să eviţi să mai faci glume. Nu de alta, dar sunt oameni care suferă de inimă în lumea asta.

P.S.: cât despre tehnologiile care ajută motocicliştii, „prototipul” din clipul ăsta de acum cinci ani pare fezabil în zilele noastre (poate mai puţin partea cu recunoaşterea şoferilor idioţi de pe lângă tine, aia e un pic SF). Ne-a dus cu gândul la supercasca moto Skully AR-1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide