Audi a lansat R8 GT Spyder

Audi a prezentat oficial cel mai rapid roadster pe care l-a produs vreodată pentru clienţi.

Audi a lansat R8 GT Spyder Audi a lansat R8 GT Spyder

R8 GT Spyder este o lansare logică pe care o aşteptam încă de la aflarea veştii epuizării stocului de 333 de unităţi de R8 GT lansat anul trecut. La fel ca şi în cazul modelului acoperit, Spyder-ul hardcore al seriei R8 este mai puternic şi mai uşor.

Mai precis, puterea motorului V10 de origine Lamborghini a fost crescută la 560 CP iar cuplul are acum 540 Nm. R8 GT Spyder este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde şi poate atinge o viteză maximă de top de 317 km/h. Puterea este transmisă la roţi prin intermediul unei transmisii R tronic cu şase trepte.
Puterea nu este totul pentru versiunile GT. Audi a tăiat 85 de kg din greutatea unui Spyder V10, masa proprie a celui mai rapid roadster al mărcii fiind acum de 1.640 kg. Astfel, fiecare cal putere trebuie să mişte doar 2.93 kilograme.

Scăderea în greutate se datorează modificărilor aduse la caroserie. Anumite componente ale acesteia sunt acum din fibra de carbon, la fel şi spolierul faţă modificat, eleronul spate fix şi noul spoiler spate. Schimbările stilistice care anunţă Spyder-ul ca făcând parte din familia GT sunt vizibile din apropiere. Există elemente de caroserie vopsite in gri titan, inscripţii GT roşii, evacuările finale rotunde, un difuzor spate mai mare şi LED-uri pentru stopuri, vizibile prin geam clar.

Interiorul all-black este şi el plin de detalii GT şi atrag atenţia noile scaune de competiţie care sunt cu 31,5 kg mai uşoare decât cele convenţionale. Producţia lui R8 GT Spyder va fi limitată la 333 de unităţi care vor fi împărţite tărilor cu cele mai multe unităţi vândute. Deci aşteptaţi-vă să nu vedeţi aşa ceva în oferta de preţ pentru România. Pentru doritori însă, există varianta Germania. Preţul de bază de aici va fi de 207.800 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.