Audi A3 Cabriolet, programat pentru debut la Salonul Auto de la Frankfurt

Audi nu mizează doar pe concepte la Salonul Auto de la Frankfurt, astfel că germanii lansează pe teren propriu noua generaţie Audi A3 Cabriolet.

Audi A3 Cabriolet, programat pentru debut la Salonul Auto de la Frankfurt Audi A3 Cabriolet, programat pentru debut la Salonul Auto de la Frankfurt

Pe lângă conceptul Audi Sport Quattro, prefaţat iniţal printr-o serie de schiţe, germanii de la Audi aduc la Salonul Auto de la Frankfurt 2013 decapotabila A3, model care preia platforma lui Audi A3 Sedan şi în acelaşi timp creşte în dimensiuni.

Astfel, lungimea cabrioletului a fost mărită cu 18 centimetri de la 4,24 metri la 4,42 metri în vreme ce ampatamentul a crescut cu doi centimetri şi măsoară acum 2,60 metri. Lăţimea modelului a fost mărită până la 1,79 metri, în vreme ce înălţimea decapotabilei rămâne aceeaşi cu sedanul: 1,41 metri.

Plafonul soft-top de care dispune Audi A3 Cabriolet este realizat dintr-un material textil fin iar mecanismul care îl acţionează face ca decapotarea să fie realizată în 18 secunde, la viteze de până la 50 km/h.

La capitolul motorizare, Audi A3 Cabriolet va dispune de trei propulsoare care, conform Audi, pun accentul atât pe performanţă cât şi pe eficienţă. Vorbim despre două motoare pe beznină 1.4 TFSI de 140 CP şi 1.8 TFSI de 180 CP, cărora li se adaugă un diesel 2.0 TDI de 150 CP.

Ulterior, Audi va îmbogăţi variantele de motorizare printr-un propulsor 1.6 TDI de 110 CP dar şi prin puternicul 2.0 TFSI de 300 CP ce livrează un cuplu maxim de 380 Nm, cu care va fi echipat vârful de gamă S3 Cabriolet. Ajutat de acest propulsor, Audi S3 Cabriolet poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde în cazul în care este cuplat cu transmisia automată S-tronic cu şase rapoarte.

Vom reveni cu mai multe detalii îndată ce Audi A3 Cabriolet va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt 2013.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.