Audi A5 - O nouă motorizare de bază

Inginerii germnai şi-au dat seama de avantajele oferite de propulsorul 2.0 TFSI şi au acţionat în consecinţă.

Audi A5 - O nouă motorizare de bază Audi A5 - O nouă motorizare de bază

Vechiul A5 1,8 TFSI de 170 CP, cu un consum mediu de 7,4 litri la fiecare sută de km a fost înlocuit de un 2.0 TFSI cu multiple avantaje la majoritatea capitolelor. În primul rând, creşterea de putere, de 10 CP, nu este impresionantă, în schimb câştigul de cuplu da. Noul propulsor vine cu 70Nm în plus, adică un total de 320Nm, disponibil de la 1500 rpm până la 3900 rpm.

Puterea maximă este obţinută cu 800 rpm mai devreme decât versiunea de 1,8 litri, timpul de acceleraţie de la 0 la 100 de km/h fiind îmbunătăţit cu 0,6 secunde, până la 7,8 secunde. Consumul mediu a scăzut şi el până la 6,6 litri le fiecare 100 de km parcurşi, alături de emisiile de CO2 ce se situează acum la 154 g/km. Dintre dezavanajele noului motor putem enumera greutatea crescută şi fiscalitatea mai mare.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.