Audi, Amazon şi DHL transformă portbagajele în adrese de livrare

Autor: Iulian Dnistran 23 apr. 2015 Știri auto

Audi, site-ul de comerţ online Amazon şi firma de curierat DHL au format un parteneriat pentru testarea unui sistem de livrare a comenzilor direct în portbagajul maşinilor.

Programul pilot, care va începe în luna mai 2015 sub numele Audi Connect Easy Delivery, va fi disponibil la început doar pentru o mână de oameni şi doar în localitatea germană Munchen, ceea ce ar trebui să elimine, cel puţin temporar, temerile despre posibilele probleme de siguranţă.

Pe scurt, sistemul funcţionează cam aşa: clientul (deţinător de Audi) comandă ceva prin intermediul serviciului Amazon Prime, după care anunţă curierul (printr-o aplicaţie de smartphone) locul exact al maşinii. Aceeaşi aplicaţie descuie automat portbagajul înainte de sosirea coletului şi în încuie definitiv după livrare.

Ideea este foarte interesantă dacă stai să te gândeşti că ai putea să comanzi cumpărăturile săptămânale de pe internet, iar la sfârşitul zilei le vei avea direct în portbagajul maşinii, economisind timp preţios pe care îl poţi petrece acasă sau în altă parte.

Potrivit nemţilor de la Audi, programul pilot va da şi posibilitatea de a trimite colete din maşină, ceea ce ar putea uşura vieţile celor mai ocupaţi dintre noi.

Sigur, faptul că poţi să primi şi trimite colete fără să te vadă nimeni la faţă poate fi o oportunitate pentru cumpărarea şi vânzarea obiectelor ilegale, dar deocamdată se află în joc doar Amazon, iar persoanele participante au fost alese de reprezentanţii Audi, aşa că riscurile ar trebui să fie inexistente, măcar acum la început.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide