Audi detaliază sistemul audio 3D cu 23 de difuzoare pentru noul Q7

Autor: Iulian Dnistran 20 dec. 2014 Știri auto

A fost o vreme când cel mai tare sistem audio pe care ţi-l puteai monta în maşină avea fix un difuzor, iar sursa audio era un radio AM. Acum, însă, tehnologia a avansat atât de mult, încât noile modele disponibile pe piaţă au chiar şi peste 20 de boxe.

De exemplu, noul Audi Q7, care va putea fi comandat cu un sistem audio denumit Advanced 3D ce vine la pachet cu 23 de difuzoare în total. Dar nu numărul de boxe disponibile e impresionant, ci tehnologia care va duce sunetul în acele boxe.

Mai exact, nemţii de la Audi au dezvoltat, împreună cu institutul Fraunhofer, un algoritm care poate reproduce cu exactitate sunetele regăsite în camera sau spaţiul în care s-a făcut înregistrarea iniţială a melodiei. Cu alte cuvinte, dacă pui un CD cu un concert live Metallica, să spunem, ar trebui să te simţi ca şi cum ai fi în faţa scenei, chiar dacă tu eşti, de fapt, în drum spre serviciu.

Cam aşa o să arate toată nebunia

Acest lucru e posibil prin cea de-a treia dimensiune a sunetului, după cum spun cei de la Audi. Altfel spus, pe lângă clasicele canale stânga-dreapta, noul Q7 va avea şi un canal care se ocupă de înălţimea fizică, ceea ce, în teorie, ar trebui să ducă la o fidelitate audio de invidiat.

Există 11 canale, iar patru dintre cele 23 de difuzoare sunt montate în montanţii parbrizului şi sunt responsabile cu cea de-a treia dimensiune audio cu care se laudă Audi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide