Audi detaliază sistemul audio 3D cu 23 de difuzoare pentru noul Q7

A doua generaţie a SUV-ului german Audi Q7 abia şi-a arătat feţişoara sa mai puţin controversată, că au şi început să apară detalii referitoare la dotările disponibile. De data aceasta, nemţii dau tot din casă despre sistemul audio Advanced 3D.

Audi detaliază sistemul audio 3D cu 23 de difuzoare pentru noul Q7 Audi detaliază sistemul audio 3D cu 23 de difuzoare pentru noul Q7

A fost o vreme când cel mai tare sistem audio pe care ţi-l puteai monta în maşină avea fix un difuzor, iar sursa audio era un radio AM. Acum, însă, tehnologia a avansat atât de mult, încât noile modele disponibile pe piaţă au chiar şi peste 20 de boxe.

De exemplu, noul Audi Q7, care va putea fi comandat cu un sistem audio denumit Advanced 3D ce vine la pachet cu 23 de difuzoare în total. Dar nu numărul de boxe disponibile e impresionant, ci tehnologia care va duce sunetul în acele boxe.

Mai exact, nemţii de la Audi au dezvoltat, împreună cu institutul Fraunhofer, un algoritm care poate reproduce cu exactitate sunetele regăsite în camera sau spaţiul în care s-a făcut înregistrarea iniţială a melodiei. Cu alte cuvinte, dacă pui un CD cu un concert live Metallica, să spunem, ar trebui să te simţi ca şi cum ai fi în faţa scenei, chiar dacă tu eşti, de fapt, în drum spre serviciu.

Cam aşa o să arate toată nebunia

Acest lucru e posibil prin cea de-a treia dimensiune a sunetului, după cum spun cei de la Audi. Altfel spus, pe lângă clasicele canale stânga-dreapta, noul Q7 va avea şi un canal care se ocupă de înălţimea fizică, ceea ce, în teorie, ar trebui să ducă la o fidelitate audio de invidiat.

Există 11 canale, iar patru dintre cele 23 de difuzoare sunt montate în montanţii parbrizului şi sunt responsabile cu cea de-a treia dimensiune audio cu care se laudă Audi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.