Audi dezvoltă o baterie li-ion pe viitorul Q5 Hybrid

Autor: Victor Gavril acum 12 ani Știri

maşini hybrid, maşini germane, baterii li-ionDeşi era vorba ca Audi să dezvolte o tehnologie hibridă pe modelul Q7, producătorul german a ajuns la concluzia că ar fi mai eficient să facă acest lucru cu modelul Audi Q5. Acest fapt ar putea duce la implementarea mai rapidă a acestei tehnologii şi pe berlina Audi A4 sau coupe-ul Audi A5.

Reprezentanţii Audi au anunţat că, de vreme ce încă nu există pe piaţă bateria li-ion, vor dezvolta propria lor baterie li-ion pentru tehnologia hybrid, pe care o vor introduce pe fratele mai mic al lui Q7, Audi Q5. Nici BMW sau Toyota nu sunt departe de a introduce bateria li-ion în tehnologia hybrid, japonezii făcând paşi mari şi rapizi în acest sens.

Primele modele cu baterie li-ion ale Audi şi ale Toyota sunt programate să apară în 2010. Deci adoptarea bateriilor li-ion nu mai este o idee inovatoare, ci o realitate care ar putea introduce noi standarde în dezvoltarea tehnologiilor hybrid. Bateria li-ion este mai uşoară, mai rapidă şi mult mai eficientă decât cea NiMh, folosită pe tehnologiile hybrid din prezent.

 Comentarii
Inchide