Audi dezvoltă o baterie li-ion pe viitorul Q5 Hybrid

Autor: Victor Gavril 05 aug. 2008 Știri auto

maşini hybrid, maşini germane, baterii li-ionDeşi era vorba ca Audi să dezvolte o tehnologie hibridă pe modelul Q7, producătorul german a ajuns la concluzia că ar fi mai eficient să facă acest lucru cu modelul Audi Q5. Acest fapt ar putea duce la implementarea mai rapidă a acestei tehnologii şi pe berlina Audi A4 sau coupe-ul Audi A5.

Reprezentanţii Audi au anunţat că, de vreme ce încă nu există pe piaţă bateria li-ion, vor dezvolta propria lor baterie li-ion pentru tehnologia hybrid, pe care o vor introduce pe fratele mai mic al lui Q7, Audi Q5. Nici BMW sau Toyota nu sunt departe de a introduce bateria li-ion în tehnologia hybrid, japonezii făcând paşi mari şi rapizi în acest sens.

Primele modele cu baterie li-ion ale Audi şi ale Toyota sunt programate să apară în 2010. Deci adoptarea bateriilor li-ion nu mai este o idee inovatoare, ci o realitate care ar putea introduce noi standarde în dezvoltarea tehnologiilor hybrid. Bateria li-ion este mai uşoară, mai rapidă şi mult mai eficientă decât cea NiMh, folosită pe tehnologiile hybrid din prezent.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide