Audi mai face un pas spre habitaclul viitorului

Audi conduce cursa de dezvoltare a unui habitaclu futurist pentru modelele sale şi după colaborarea cu Nvidia trece la nivelul următor - cockpit-ul virtual James 2025.

Audi mai face un pas spre habitaclul viitorului Audi mai face un pas spre habitaclul viitorului

Ecranul LCD de 31,2 cm dezvoltat în parteneriat cu Nvidia echipează deja noul Audi TT, dar Audi nu se opreşte aici. Filosofia virtual cockpit este dusă mai departe la CeBIT 2014 (unul dintre cele mai importante târguri de IT-business din lume), unde germanii au prezentat prototipul James 2025. În cuvintele producătorului din Ingolstdt, cockpit-ul virtual al viitorului.

Prototipul se bazează pe o serie de comenzi care schimbă automat arhitectura bordului şi implicit condiţiile de condus. Materialul video de mai jos exemplifică schimbările care se petrec atunci când este activat pilotul automat. Volanul îşi schimbă forma, poziţia scaunelor este ajustată şi habitaclul este iluminat cu o altă nuanţă de culoare. Cu 20 de secunde înainte de preluarea controlului de către şofer, sistemul emite un avertisment după care modifică iar configuraţia volanului şi a comenzilor.

Totul este digitalizat, pentru că indicatoarele convenţionale au fost înlocuite cu trei ecrane - unul amplasat în spatele volanului, un al doilea de dimensiuni mai mari, amplasat central pe bord şi al treilea, escamotabil, integrat în consola centrală. Toate oferă informaţii utile şoferului - de la modul de rulare până la parametrii în care funcţionează maşina - precum şi acces la funcţia de infotainment.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.