Audi mai face un pas spre habitaclul viitorului

Autor: Andrei Ştirbu 11 mart. 2014 Știri auto
Audi mai face un pas spre habitaclul viitorului

Ecranul LCD de 31,2 cm dezvoltat în parteneriat cu Nvidia echipează deja noul Audi TT, dar Audi nu se opreşte aici. Filosofia virtual cockpit este dusă mai departe la CeBIT 2014 (unul dintre cele mai importante târguri de IT-business din lume), unde germanii au prezentat prototipul James 2025. În cuvintele producătorului din Ingolstdt, cockpit-ul virtual al viitorului.

Prototipul se bazează pe o serie de comenzi care schimbă automat arhitectura bordului şi implicit condiţiile de condus. Materialul video de mai jos exemplifică schimbările care se petrec atunci când este activat pilotul automat. Volanul îşi schimbă forma, poziţia scaunelor este ajustată şi habitaclul este iluminat cu o altă nuanţă de culoare. Cu 20 de secunde înainte de preluarea controlului de către şofer, sistemul emite un avertisment după care modifică iar configuraţia volanului şi a comenzilor.

Totul este digitalizat, pentru că indicatoarele convenţionale au fost înlocuite cu trei ecrane – unul amplasat în spatele volanului, un al doilea de dimensiuni mai mari, amplasat central pe bord şi al treilea, escamotabil, integrat în consola centrală. Toate oferă informaţii utile şoferului – de la modul de rulare până la parametrii în care funcţionează maşina – precum şi acces la funcţia de infotainment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide