Audi ne arată ce se întâmplă în motorul tău când intră dihorii în el. VIDEO

Dihori nu prea avem în oraşele româneşti, dar şobolani, şoareci sau alte rozătoare da. Ce se întâmplă când aceste animale urcă în motor, ne arată specialiştii Audi

Audi ne arată ce se întâmplă în motorul tău când intră dihorii în el. VIDEO Audi ne arată ce se întâmplă în motorul tău când intră dihorii în el. VIDEO

Deşi videoclipul de mai jos este în germană, merită văzut fie şi pentru că arată ce anume fac rozătoarele care intră la motor, indiferent că vorbim de dihori, şobolani, şoareci sau alte specii - pur şi simplu se strecoară în toate cotloanele compartimentului motor şi sunt în stare să aducă daune mari maşinii.

Specialiştii Audi au montat camere speciale pentru a observa care sunt locurile în care se refugiază rozătoarele şi care sunt cablurile de care se simt atrase. Poate părea amuzant pentru un orăşean, dar este o problemă serioasă, mai ales atunci când ţii maşina în curte sau când stai la ţară - rozătoarele urcă în compartimentul motor şi consideră o parte din cablurile maşinii o delicatesă. De aici, probleme supărătoare sau chiar grave - de la cablurile electrice ale maşinii, la furtunaşele cu lichid de frână, toate elementele care pot fi roase de şobolani sunt în pericol!

Interesant este şi faptul că Audi, la fel ca alţi producători de maşini, efectuează astfel de teste pentru a vedea de ce materiale sunt atrase rozătoarele, dar şi care sunt materialele de care se îndepărtează sau care sunt imposibil de străpuns cu dinţii, astfel încât să nu mai roadă cablurile sau chiar să nu mai intre deloc în compartimentul motor. Iar pentru România, un sfat: cumpăraţi-vă pachet de drumuri grele, care să includă scut motor. Nu va opri chiar orice rozător, dar măcar va îngreuna strecurarea lor la motor!

Dacă aveţi voi alte sfaturi, le ascultăm!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.