Audi prezintă conceptul Prologue, antemergătorul lui A9

Nemţii din Ingolstadt au făcut public la Los Angeles conceptul Prologue, al cărui menire este să indice direcţia stilistică pe care producătorul o va aborda.

Audi prezintă conceptul Prologue, antemergătorul lui A9 Audi prezintă conceptul Prologue, antemergătorul lui A9

Acesta este coupéul elegant, bazat pe platformă de Audi A8, pe care îl aşteptam cu toţii. Deocamdată se numeşte Prologue şi are în denumire termenul „concept”, însă nu vrem să ne lăsăm induşi în eroare prea tare de asta. 

Cu toate că designul nu este unul radical, Prologue iese în evidenţă prin fiecare linie pe care o are. Grila imensă este flancată de farurile Matrix (cu laser), capota sculptată are în laterale aripi embosate care ascund roţi de 22 de inci, uşile se debarasează de deschizători şi se folosesc de un sistem electromecanic pentru a te lăsa să intri în maşină. Luneta concavă ne aminteşte de Citroën C6, însă asemănările dintre modelul francez şi Prologue se cam opresc aici.

Interiorul apelează la simplitate şi la tehnologie pentru a-ţi face şederea cât mai confortabilă şi mai... conectată. Instrumentar de bord digital, ecrane tactile atât pentru şofer, cât şi pentru pasagerul din dreapta, tetiere cu senzori pentru bancheta spate, un sistem electronic care recunoaşte şoferul prin intermediul telefonului mobil şi face setările de poziţie a scaunului, de aer condiţionat, de sistem audio şi de navigaţie corespunzătoare.

Capota sculptată ascunde un V8 TFSI twin-turbo de 4,0 litri care dezvoltă 605 CP şi 750 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie automată cu opt trepte şi de un sistem de tracţiune integrală quattro. 0-100 km/h? 3,7 secunde.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.