Audi primeşte ultimatum pentru a elimina software-ul ilegal de pe maşinile diesel. Care este data limită

Altfel Audi va plăti amenzi de 25.000 de euro pentru fiecare maşină care poartă încă un dispozitiv inşelător.

Audi primeşte ultimatum pentru a elimina software-ul ilegal de pe maşinile diesel. Care este data limită Audi primeşte ultimatum pentru a elimina software-ul ilegal de pe maşinile diesel. Care este data limită

Autoritatea germană a autovehiculelor KBA a avetizat compania Audi că se va confruntă cu sancţiuni dacă nu sunt respectate reglemetările privind software-ul ilegal de pe maşinile diesel, scrie autonews.com

KBA a atenţionat Audi, în trei scrisori, că până la 26 septembrie trebuie să scoată software-ul care manipulează nivelul de emisii de pe mii de vehicule diesel cu motoare V-6 şi V-8 TDI, altfel va plăti amenzi de 25.000 de euro pentru fiecare maşină care poartă încă un dispozitiv inşelător.

Ministerul Transporturilor din Germania a declarat anul trecut că KBA a detectat un software de control al emisiilor pe 127.000 de modele Audi cu motoare diesel Euro 6, inclusiv 77.600 de automobile în Germania.

Un purtător de cuvânt al Audi a declarat că producătorul auto se apropia de finalizarea celor 8% din maşinile care au mai rămas din total şi că va finaliza misiunea până la termenul limită stabilit de KBA.

Citeşte şi

S-a aprins în bord martorul Check Engine? Află cât de bine e să conduci cu el aprins, şi cum poţi să-l stingi - VIDEO

Nokian a lansat în Austria noile anvelope SUV Powerproof şi SUV Wetproof

Maşină a MAI, filmată când depăşea pe linie continuă, într-o curbă fără vizibilitate - VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.