Audi pune capăt unei ere. Este un pas mai riscant decât mersul pe sârmă

Nu trebuie să fii expert în design pentru a-ţi da seama ...

Audi pune capăt unei ere. Este un pas mai riscant decât mersul pe sârmă Audi pune capăt unei ere. Este un pas mai riscant decât mersul pe sârmă

Nu trebuie să fii expert în design pentru a-ţi da seama că stilul maşinilor Audi a fost destul de repetitiv în ultimii ani, dar acest lucru este pe cale să se schimbe. Conform Motor1, revigorarea stilului este deja în curs de desfăşurare, iar această nouă abordare se vede pe crossover-ul Q2, pe noul model A8 şi de elegantul A7 Sportback. 

Şeful executiv Audi, Rupert Stadler, a explicat de ce compania avea ca tema de design păpuşa Matryoshka (jucărie din lemn, goală pe interior, în care sunt introduse alte păpuşi, mai mici, identice). În primul rând, ideea era de a face maşinile mai uşor de recunoscut pe pieţele mai noi şi emergente, China fiind un prim exemplu. Acum că marca premium a Grupului Volkswagen este populară în acea zonă, Audi îşi poate schimba abordarea de design şi „dă fiecărei maşini un aspect propriu".

Stadler este de părere că diferenţierea dintre modele este o necesitate, mai ales că ciclul de viaţă al unui model durează aproximativ şase ani şi fiecare maşină trebuie să aibă un design atrăgător pe toată durata sa de viaţă. Un aer proaspăt va fi adus de crossover-ul electric E-Tron, programat să debuteze în producţie în cursul acestui an, urmat de E-Tron Sportback în 2019. 

Prin eliminarea motorului cu combustie internă pentru a-i face loc celui cu propulsie electric, designerii Audi vor avea mai multă libertate de a schimba proporţiile şi vor deschide calea pentru un nou design care „va merge într-o direcţie diferită.

Următoarea lansare Audi este cea a noii generaţii A6, care va avea debutul în următoarele luni. Având în vedere declaraţia făcută de Rupert Stadler, aşteptăm să vedem ceva mai mult decât un A8 în miniatură.

O altă lansare importantă programată pentru anul 2018 este modelul Q8, un derivat coupe al SUV-ului Q7. De asemenea, tot în acest an, aşteptăm să vedem şi un nou Q3.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.