Audi Q7 vs Fiat 500 crash test

Audi Q7 vs Fiat 500 reprezintă o confruntare inegală aproape în orice aspect, cu atât mai mult dacă se lasă cu tabla contorsionată şi cioburi multe. Conform ultimului test ADAC, Fiat 500 este victimă sigură la impactul cu un colos Q7.

Buturuga mică nu răstoarnă carul mareS-a discutat mult despre siguranţa automobilelor şi dacă mărimea şi gabaritul chiar contează în acest caz. Deşi, conform testelor EuroNCAP, există destule modele mici care au obţinut punctaje mari, chiar mai mari decât multe din automobilele de clasă mare, adevărul se pare că nu este chiar aşa.

Cei de la ADAC, club privat şi organism independent de testare a automobilelor au întrepins un crash test comparativ între Fiat 500, model ce se laudă cu un punctaj fruntaş la testele europene, şi Audi Q7, un SUV cu un gabarit impozant, dar cu doar 4 stele la EuroNCAP. Rezultatele în urma impactului dintre cele două modele nu sunt tocmai încurajatoare pentru adepţii automobilelor mici. Fiat 500 a ieşit destul de şifonat din coliziunea la 56 km/h, în timp ce Q7 a suportat destul de bine impactul.

Şoferul de la bordul lui 500 ar fi rămas cu răni grave, conform rezultatelor testului, ba mai mult decât atât, cam toţi pasagerii ar fi fost afectaţi de această coliziune, în timp ce în Q7 cei de la bord ar fi putut să plece pe propriile picoare de la locul accidentului. Specialiştii de la ADAC spun că gabaritului lui Q7 a nu a favorizat dispersarea uniformă a forţelor rezultate în urma impactului şi astfel Fiat-ul a suportat consecinţele mai grave.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.