Audi R8 V12 TDI Concept

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit Audi lansează un concept R8, dotat cu un motor diesel V12.

Audi R8 V12 TDI este ultimul concept al celor de la Audi, bazat pe modelul R8, un adevărat succes comercial, cu producţia pe tot anul 2008 deja vândută. Astfel, dacă cei de la Audi se hotărăsc să întroducă conceptul în producţia de serie nu ne-ar mira să se bucure de acelaşi succes, cu atât mai mult cu cât trendul diesel este tot mai accentuat.

Noul model german se reduce la doar câteva cifre extrem de relevante: 500 CP, 1000 Nm, 4,2 secunde şi peste 300 de km/h. Motorul atinge cuplul maxim încă de la 1750 rpm şi îndeplineşte normele de poluare Euro 6. Conceptul este mai lat şi mai agresiv decât versiunea de serie, remarcându-se prin gurile mari de aerisire, una dintre ele fiind amplasata pe plafon şi luminată de o serie de leduri. De altfel acestea se regăsesc şi în blocurile optice, atât spate cât şi faţă. În funcţie de reacţiile stârnite la Salonul Auto de la Detroit nu ar fi exclus ca la sfârşitul acestui an să vedem şi o versiune de serie a conceptului Audi R8 V12 TDI.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.