Audi renunţă la transmisia manulă pentru modelele din SUA

Transmisia manuală se află într-o moartea lentă, aceasta ...

Audi renunţă la transmisia manulă pentru modelele din SUA Audi renunţă la transmisia manulă pentru modelele din SUA

Transmisia manuală se află într-o moartea lentă, aceasta fiind înlocuită treptat cu cutia de viteze automată. Cea mai nouă „lovitură” vine de la Audi SUA, care a anuţat că în 2019 modelele A4 şi A5 de peste ocean, vor fi oferite doar transmisii automate.

Motivul pentru care Audi renunţă la cea de-a treia pedală este cererea mult prea mică a clienţilor din Statele Unite. Rapoartele arată că doar cinci procente dintre cumpărătorii din Statele Unite ale Americii au optat pentru maşini cu transmisie manuală.

Audi nu este singura companie care ia această decizie. Lamborghini a renunţat să ofere transmisii manuale pe Gallardo şi nu le-a oferit niciodată pe Huracan - cu atât mai puţin pe Aventador sau pe noul Urus.

Bentley şi Bugatti nu oferă nici ele manuale - însă Porsche este contra curentului, dezvoltând un nou model de transmise manuală cu şapte trepte pentru 911.

Volkswagen continuă să ofere versiuni manuale pentru Golf şi Jetta.

Mercedes-Benz a eliminat opţiune manuală în SUA cu câţiva ani în urmă, după ce a rebranduit SLK ca SLC.

BMW, totuşi, continuă să ofere transmisia manuală pe modele din seria 2, 3, 4 şi 6. La fel ca şi Jaguar pe F-Type.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.