Audi RS5 - ce motorizare va avea?

Coupe-ul Audi RS5 se pregăteşte să intre în ringul supersport. Însă nici până acum nu a fost confirmată motorizarea pe care o vom regăsi sub capota bestiei.

Audi RS5 - ce motorizare va avea? Audi RS5 - ce motorizare va avea?
Deocamdată, cea mai puternică versiune a coupe-ului Audi A5 este motorizată de un V8 FSI de 354 CP, purtând apelativul Audi S5. Ceea ce nu este deloc suficient pentru a contracara armele BMW M3 sau Mercedes C63 AMG, cu V8-uri de peste 400 CP.

Teoretic, motorizarea de pe Audi R8 şi actualul RS4 (V8-ul aspirat cu 420 CP) ar trebui să fie suficientă, pentru Audi RS5 urmând a i se grefa două turbocompresoare, conform celor de la CAR Magazine. Însă este această soluţie una viabilă?

Întrebare justificată, deoarece Audi vrea să poziţioneze RS5 nu ca varianta coupe supersport a berlinei A4, ci o treaptă mai sus, mai aproape de Audi A6. Ceea ce ar însemna ca Audi RS5 să devină un concurent pentru BMW M6, care beneficiază de un V10 de 507 CP. Iar Audi are "ac de cojoc" prin noul V10 de sub capota lui RS6, care dezvoltă 580 CP - motor care ar putea să mai piardă din putere, până la o valoare decentă, în jurul a 500 CP, ceea ce ar lovi din plin şi în M3, dar şi în M6.

Probabil doar la Geneva cei de la Audi vor face oficiale datele concrete privind nou Audi RS5.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.