Audi RS5 Coupe Sport Exclusive ne învaţă o scurtă lecţie de marketing

Autor: Adrian Mihălţianu 23 dec. 2014 Știri auto

Audi RS5 este una dintre acele maşini pe care le visezi cu un rânjet pe faţă, de te trezeşti dimineaţa năucit că nu o ai parcată în faţa casei. Germanii de la Exclusive s-au gândit însă că e cazul să colaboreze cu Audi şi să facă o serie limitată de RS5, una dedicată celor care vor să aibă nu doar o maşină extrem de puternică, ci şi diferită de celelalte surate ale sale.

S-a lucrat atent la interior, unde scaunele sport şi panourile de uşi au fost îmbrăcate în piele Nappa într-o combinaţie perfectă de roşu şi negru, dar şi la exterior, acolo unde jantele în cinci spiţe în V, cu diametrul de 20 de inci, precum şi două nuanţe de vopsea (Daytona Gray sau Nardo Gray) schimbă aspectul lui RS5 şi-l fac mai sportiv.

Nu au fost aduse modificări de natură tehnică, aşadar sub capotă se află acelaşi propulsor V8 de 450 CP care dezvoltă 430 de NM şi-i transmite, prin intermediul transmisiei S-tronic, către sistemul de tracţiune integrală quattro, la toate cele patru roţi. Cele 4.5 secunde pentru sprintul de la 0-100 km/h spun doar o parte a povestei, pentru că maşina este gândită să fie foarte rapidă în special în viraje. Totuşi, la banii ceruţi, parcă ne-am fi aşteptat măcar la un tuning la motor…

Vine însă vorba şi de preţ: circa 14.000 de euro în plus faţă de versiunea de serie (sunt doar 75 pe lume), iar asta în condiţiile în care nu alegi vreo nuanţă de vopsea personalizată, care te va costa în plus… 14.000 de euro în plus pentru nişte piele pe scaune, nişte jante şi o nuanţă de vopsea specială? Ne întrebăm totuşi: oare cineva de la departamentul de marketing de la Audi crede că lucrează la Porsche?

Să ne bucurăm ochii cu maşina şi să fim convinşi totuşi că se vor găsi 75 de clienţi nebuni şi cu prea mulţi bani capabili să-i spargă pe un exemplar special din această bijuterie tehnologică. Fie ea şi la suprapreţ….

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide