Audi se aliază cu Huawei pentru a dezvolva tehnologii pentru maşini inteligente

Constructorul german Audi a semnat un parteneriat cu gigantul chinez Huawei, cu scopul de a dezvolta împreună tehnologii de conectivitate a vehiculelor cu mediul înconjurător.

Audi se aliază cu Huawei pentru a dezvolva tehnologii pentru maşini inteligente Audi se aliază cu Huawei pentru a dezvolva tehnologii pentru maşini inteligente

Constructorul german Audi a semnat un parteneriat cu gigantul chinez Huawei, cu scopul de a dezvolta împreună tehnologii de conectivitate a vehiculelor cu mediul înconjurător.

Aceste soluţii de conectivitate permit autovehiculului să facă schimburi de informaţii cu mediul înconjurător. Pentru a putea realiza acest transfer, maşinile au nevoie de o conexiune de date stabilă de mare viteză. Dezvoltarea acestei tehnologii de comunicare presupune cercetări îndelungate.

Parteneriatul dintre cele două companii urmăreşte şi creşterea cooperării în privinţa tehnologiilor de conducere autonomă, precum şi digitalizarea serviciilor din proximitatea maşinii.

Lucrând alături de Huawei şi autorităţile chineze, Audi a devenit primul constructor străin care a participat la testele desfăşurate pe drumuri publice cu maşini care folosesc standardul de comunicare LTE-V. Acestea au avut loc în 2017, în estul Chinei. LTE-V este un standard de comunicare proiectat special pentru maşinile inteligente. Şoferii maşinilor testate au primit în timp real informaţii din trafic prin intermediul conexiunii cu sistemul de semaforizare sau cel de camere video din intersecţii. 

 
 
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.