Audi Travolution sistem de fluidizare a traficului

Audi propune Travolution un sistem wireless de comunicare între automobile şi semafoare prin intermediul căruia opririle la semafor vor deveni istorie şi consumul de combustibil va fi redus spectaculos.

Audi Travolution este un proiect rutier dezvoltat de către Audi pentru fluidizarea traficului în marile oraşe prin informarea şoferului asupra vitezei cu care trebuie sa circule pentru a prinde doar culoarea verde. Concret germanii propun un sistem computerizat de comunicare între automobile şi semafoare prin conexiune wireless sau UMTS, care le permite şoferilor să adapteze viteza pentru a evita opririle la intersecţii.

Conform estimărilor , o astfel de reţea funcţională ar duce la reducerea consumului cu 0,02 litri la fiecare semafor la care vehiculul trebuie să staţioneze. Global vorbind, asta înseamnă o economie de combustibil de 700.000 litri anual şi o scădere a emisiilor cu circa 2 milioane de tone. Sunt cifre absolut impresionante care reflectă cum se pot rezolva problemele de mediu doar prin coordonarea traficului. Ca dezavantaj, putem spune că, din punctul de vedere al împătimitului de şoferie, activitatea de a şofa se va aseamăna foarte mult cu cea a unui conductor de tren, care se supune regimurilor de viteză pe fiecare tronson.

În plus, acest sistem wireless poate avea şi o altă aplicabilitate uşurând treaba şoferilor la pompă sau în parcările cu plată. Mai exact şoferul nu va mai trebui să plătească, ci maşina va efectua tranzacţia în mod automat din contul clientului, fără alte bătăi de cap. Audi testează această inovaţie cu un număr de 15 vehicule şi 25 de semafoare amplasate în Ingolstadt.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.