Audi TT clubsport turbo vine la Wörthersee cu 600 CP

600 de cai-putere pentru un Audi TT? Asta e nebunie curată! Pe de altă parte, vorbim despre Wörthersee aici...

Audi TT clubsport turbo vine la Wörthersee cu 600 CP Audi TT clubsport turbo vine la Wörthersee cu 600 CP

Înainte de prezentarea din cadrul Marii Adunări de la Wörthersee 2015, Audi a publicat imagini şi informaţii cu TT clubsport turbo, un concept în privinţa căruia nu ne-am hotărât ce primează: cât de bine arată sau cât de puternic este.

În timp ce galeria foto (şi imaginile de la faţa locului) ne vor convinge de prima parte, ne folosim de informaţiile oficiale pentru a o lămuri pe a doua. TT clubsport turbo are sub capotă un TFSI I5, supraalimentat, de 2,5 litri, care dezvoltă 600 de cai-putere şi 650 de Newtoni-metru.

Unul dintre componentele sistemului de supraalimentare este controlat electric, ceea ce permite lui TT clubsport turbo să-şi creeze resurse acolo unde turbina mecanică încă nu are suflu optim.

Da, „tehnologia este aproape gata de implementare”, însă nu o vei vedea (foarte curând) pe modelele Audi alimentate cu benzină, ci o vei reîntâlni pe TDI-urile de serie.

TT clubsport turbo sprintează de la 0-100 km/h în 3,6 secunde şi atinge o viteză maximă de 310 km/h. Totul se întâmplă prin intermediul unei cutii manuale cu şase trepte, care trimite puterea tuturor celor patru roţi, ajutată de binecunoscutul quattro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.