Audi TT Sportback Concept vrea să se alăture familiei TT

Nu mai este cazul să te întrebi dacă TT va apărea şi sub forma unui sedan cu alură de coupé. Răspunsul a fost dat deja.

Audi TT Sportback Concept vrea să se alăture familiei TT Audi TT Sportback Concept vrea să se alăture familiei TT

Audi a prezentat TT Sportback Concept ca o posibilă extensie a familiei TT. Noi nu am vrea să ne păcălim că va rămâne doar un concept, cel puţin nu după ce am văzut imaginile cu el. Spre deosebire de maşinile-concept, TT Sportback Concept nu are niciun element fantezist: nu tu jante imense (cu toate că cele de 21 de inci nu pot fi numite chiar mici), nu tu interior extravagant... iar farurile cu laser nu mai intră la categoria SF. 

Pentru a păstra proporţiile agresive ale coupéului TT, versiunea Sportback a compensat creşterea în lungime cu 29 de centimetri (ajungând la 4,47 metri) cu 6 centimetri în plus în lăţime (are 1,89 metri lăţime) şi cu trei centimetri mai puţin în înălţime (TT Sportback are doar 1,38 metri înălţime). Pentru a putea acomoda patru persoane, şi ampatamentul a fost crescut cu 12 centimetri, ajungând la 2,63 metri.

La interior eşti tratat cu tapiţerie din piele şi ornamente din aluminiu îmbinate în stilul caracteristic Audi, TT Sportback preluând elemente de interior de la proaspăt lansatul Audi TT. 

Sub capotă, TT Sportback a primit un motor TFSI de 2,0 litri care produce 400 de cai-putere şi 450 Newtoni-metru, conectat la roţi prin intermediul unei cutii S tronic cu şapte rapoarte. Asta face ca TT Sportback să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,9 secunde (!) şi să galopeze cu rapiditate până la 250 de kilometri pe oră, viteză maximă admisă de electronica maşinii. 

Oficialii Audi au declarat că, în ciuda performanţelor sportive ale maşinii, consumul mediu este de 7,0 l/100 km, iar emisiile de doar 162 g/km CO2. Noi încă n-am reuşit să trecem peste cele 3,9 secunde ale sprintului.

Având în vedere că l-au prezentat drept concept, credem că ceea ce vor cei de la Audi este un feed-back din partea publicului. Aşa că aruncă o privire peste galeria foto şi spune-ne dacă TT Sportback şi-ar merita locul în lumea noastră, lângă Mercedes-Benz CLA şi BMW Seria 4 Gran Coupé.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.