Audi va include pe noile vehicule un senzor care te ajută să prinzi mereu verde la semafor

Autor: go4it.ro 20 feb. 2019 Știri auto
Audi va include pe noile vehicule un senzor care te ajută să prinzi mereu verde la semafor

Jocul preferat al navetiştilor care străbat zilnic aceeaşi rută către serviciu, anticiparea culorii verzi a semaforului şi ajustarea vitezei de deplasare pentru a prinde în cascadă cât mai multe semafoare pe culoarea verde va putea fi asistată de computerul aflat la bordul vehiculelor Audi. Prezentă deja la modele Audi din gama de top, tehnologia pentru detectarea culorii semaforului va fi îmbunătăţită pentru a sugera viteza optimă de deplasare pentru sincronizarea cu semafoarele următoare, reducând sau eliminând timpii de aşteptare la culoarea roşie.

Numită Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA), noua dotare foloseşte tehnologia vehicle-to-infrastructure (V2I) introdusă încă din anul 2017 pe anumite vehicule Audi pentru prelua informaţii din reţeaua centralizată de management al traficului, folosind o conexiune directă la internet asigurată prin hotspotul 4G LTE prezent la bordul vehiculului. În mod esenţial, sistemul de management al traficului din oraşele străbătute trebuie să fie compatibil cu această tehnologie.

Citeşte articolul complet pe Go4it.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide