Audi va lansa un crossover numit TTQ. Vinovatul principal este Marchionne

Nu ştim cum am putea să numim asta altcumva decât sabotaj, însă, pe cât de hilară este problema pentru restul lumii, pe atât de serioasă e situaţia la Audi.

Audi va lansa un crossover numit TTQ. Vinovatul principal este Marchionne Audi va lansa un crossover numit TTQ. Vinovatul principal este Marchionne

Ca să înţelegi de ce nomenclatura modelelor Q de la Audi este sabotată de Fiat, va trebui să te întorci un pic în timp şi să-ţi aminteşti de disputele deloc amiabile între Marchionne şi grupul Volkswagen (sau să citeşti a doua pagină a articolului acesta). Şi ca să înţelegi cum anume nomenclatura gamei Q din Ingolstadt este sabotată de domnul Marchionne, trebuie să te gândeşti, spre exemplu, la frumuseţea de Alfa Romeo 159 şi a sa versiune cu tracţiune integrală, botezată Q4. 

Se pare că denumirile Q2 şi Q4 sunt „rezervate” de grupul Fiat momentan şi, pe fondul veşnicei râcâieli între Marchionne şi VAG, se pare că acolo vor rămâne. Desigur, asta nu înseamnă că planul de dezvoltare de peste 25 de miliarde de euro pus în aplicare de producătorul din Ingolstadt va suferi modificări majore. O denumire poate căpăta destul de uşor o poveste - vezi cazul recent Bentayga.

Cu toate că nu va putea să intre în gama Q a producătorului aşa cum a dorit - cu numele de Q4 - crossoverul care va rivaliza cu X4 şi Evoque va avea o denumire cât se poate de logică: TTQ.

TTQ a fost deja prefigurat de conceptul TT Offroad, prezentat la Beijing în 2014 şi despre care poţi citi mai multe aici.

via Car

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.