Audi va lansa un crossover numit TTQ. Vinovatul principal este Marchionne

Autor: Andrei Ştirbu 24 ian. 2015 Știri auto
Audi va lansa un crossover numit TTQ. Vinovatul principal este Marchionne

Ca să înţelegi de ce nomenclatura modelelor Q de la Audi este sabotată de Fiat, va trebui să te întorci un pic în timp şi să-ţi aminteşti de disputele deloc amiabile între Marchionne şi grupul Volkswagen (sau să citeşti a doua pagină a articolului acesta). Şi ca să înţelegi cum anume nomenclatura gamei Q din Ingolstadt este sabotată de domnul Marchionne, trebuie să te gândeşti, spre exemplu, la frumuseţea de Alfa Romeo 159 şi a sa versiune cu tracţiune integrală, botezată Q4. 

Se pare că denumirile Q2 şi Q4 sunt „rezervate” de grupul Fiat momentan şi, pe fondul veşnicei râcâieli între Marchionne şi VAG, se pare că acolo vor rămâne. Desigur, asta nu înseamnă că planul de dezvoltare de peste 25 de miliarde de euro pus în aplicare de producătorul din Ingolstadt va suferi modificări majore. O denumire poate căpăta destul de uşor o poveste – vezi cazul recent Bentayga.

Cu toate că nu va putea să intre în gama Q a producătorului aşa cum a dorit – cu numele de Q4 – crossoverul care va rivaliza cu X4 şi Evoque va avea o denumire cât se poate de logică: TTQ.

TTQ a fost deja prefigurat de conceptul TT Offroad, prezentat la Beijing în 2014 şi despre care poţi citi mai multe aici.

via Car

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide