Audi vine cu RS5 Cabriolet la Salonul Auto de la Paris

Autor: Iulian Dnistran 08 sept. 2012 Știri auto

E Audi. E RS5. E cabriolet. Arată superb, şi va debuta luna aceasta în cadrul Salonului Auto de la Paris 2012. Cu greu îşi poate stăpâni cineva încântarea la vederea siluetei line şi graţioase a noului RS5 Cabriolet care emană prin toţi porii dinamism şi echilibru perfect între forme.

Primul lucru care alintă privirea este evident grila frontală hexagonală cu cadrul din aluminiu mat împletită în model de fagure. Urmează farurile cu xenon în formă de trapez, completate de LED-uri pe postul de lumini de zi. Caroseria se continuă graţios în linii ce curg spre partea din spate, pentru a-şi definitiva aspectul cu ajutorul stopurilor cu LED şi a evacuărilor finale ovale. Nota de încheiere aparţine jantelor forjate din aluminiu de 19 inci, în 10 spiţe.

Soft top-ul are nevoie de doar o apăsare de buton pentru a se deschide, iar închiderea se face automat în 15 sau 17 secunde chiar şi la viteze de până la 50 km/h. Cu plafonul coborât, RS5 rămâne cu 320 din cei 380 de litri disponibili pentru depozitarea bagajelor. Configuraţia cabrio impune pentru caroseria modelului Audi RS5 Cabriolet dimensiunile de 4.649 mm în lungime, 1.860 mm în lăţime şi o înălţime de 1.380 mm. Aceasta este disponibilă în opt culori, în vreme ce acoperişul textil retractabil poate fi comandat în negru, gri, roşu sau maro.

Şi motorizarea decapotabilei se ridică la înălţimea exteriorului, RS5 Cabriolet fiind propulsat de un motor V8 FSI de 4,2 litri şi 450 CP, gestionaţi eficient de cutia de viteze S-Tronic cu dublu ambreiaj şi sistemul Quattro de tracţiune integrală. Deşi cântăreşte ceva mai mult decât varianta coupe, RS5 Cabriolet accelerează fără probleme de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, însă modelul este capabil să atingă pragul de 280 km/h, fapt care se datorează şi valorii de 0.34 a coeficientului aerodinamic.

Conform Audi, RS5 Cabriolet urmează să aibă un preţ de bază de 88.500 euro, iar primele modele vor fi disponibile pentru vânzare la dealerii din Germania în primăvara anului 2013.

PUTEŢI ADMIRA OPERA DE ARTĂ A CELOR DE LA AUDI ACCESÂND VIDEOCLIPUL DE MAI JOS ŞI GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide