Audi vorbeşte cu semafoarele

Audi a implementat un sistem inteligent de telecomunicaţie între semafoarte şi maşini prin care şoferul este anunţat ce viteză treuie să menţină pentru a ajunge pe verde.

Audi vorbeşte cu semafoarele Audi vorbeşte cu semafoarele

 

Cele doua modele modificateSistemul denumite Travolution, dezvoltat de Audi în colaborare cu experţi în trafic din Germania se compune dintr-un canal de comunicaţie între maşini şi reţeaua de semafoare. Modulul instalat în maşina este capabil să calculeze viteza pe care şoferul trebuie să o păstreze pentru a putea trece la următorul semafor pe verde.

Nu mai are rost să amintim aici de rolul extrem de important pe care l-ar putea juca acest sistem în ceea ce priveşte siguranţa rutieră dar şi economia de carburant, plecarea de pe loc fiind unul din momentele cu cele mai mari consumuri.

Parte a unui proiect european pilot de 1,2 milioane de euro, Travolution a fost montat în 46 de semafoare inteligente din oraşul natal Audi, Ingolstadt, acolo unde modele modificate A5 şi A6 Avant pot comunica direct cu ele.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.