Aurelio, primul supercar din Filipine, creat de un student de 21 de ani

În timp ce termenul de „supercar” este discutabil atunci când descoperi caracteristicile lui Aurelio, însă faptul că a fost gândit şi creat de un student este irefutabil. Şi de-a dreptul fascinant.

Aurelio, primul supercar din Filipine, creat de un student de 21 de ani Aurelio, primul supercar din Filipine, creat de un student de 21 de ani

Maşina pe care o vezi în imagine - da, cea care seamănă ca rezultatul unei orgii la beţie între Ferrari, McLaren şi Aero SSC II - este produsul unei colaborări dintre Kevin Factor (un student la inginerie mecanică, de 21 de ani) şi Brendan Aurelio, proprietarul Pacita Fibertech (o firmă de carosări).

Coupéul ar putea avea sub capotă - conform declaraţiei producătorilor - fie un motor 4G63T (cu patru cilindri în linie) de 2,0 litri, de la Mitsubishi, sau un motor B16A DOHC VTEC (tot L4) de 1,6 litri, de la Honda.

Poate că nu este chiar genul de motorizare caracteristică unui supercar, însă nu trebuie să uităm că Evo FQ-400 (cel mai puternic Mitsubishi creat vreodată) storcea nu mai puţin de 398 de cai-putere din motorul 4G63T. Suspensiile sunt faţă-spate sunt de Mitsubishi Galant VR-4, iar roţile Rota sunt de 18 inci. 

Cifrele de performanţă sau cele de preţ nu au fost făcute publice, însă potenţialul motoarelor puse în discuţie, „şasiul manufacturat” şi elementele din fibră de carbon şi din fiberglass reinforced plastic ne fac să ne gândim de două ori înainte să facem vreo glumă pe seama lui Aurelio. Ah, v-am mai zis că a fost un proiect gândit de la zero de un tip de doar 21 de ani...? 

Aruncă o privire galeriei de mai sus şi spune-ne dacă merită să ajungă materializat în producţie de serie (limitată). 

 

Sursa: Factor Aurelio Automobile 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.