Autobuzele electrice care se încarcă în 30 de secunde vor revoluţiona transportul în comun!

Una dintre principalele probleme legate de maşinile electrice a fost eliminată de chinezii de la compania Zhushou Electric Locomotive: aceştia au găsit o soluţie de încărcare a autobuzelor electrice în doar 30 de secunde, în timp ce urcă şi coboară pasagerii! Soluţia poate revoluţiona transportul în comun din întreaga lume.

Autobuzele sunt una dintre cele mai eficiente soluţii de reducere a traficului de suprafaţă în marile oraşe, însă au câteva inconveniente, legate în principal de consumul mare de carburant, dar şi de poluarea cu particule cancerigene (cauzate de arderea motorinei). Autobuzele electrice, în schimb, prezintă dezavantajul greutăţii mult mai mari, din cauza acumulatorilor, cât şi al perioadei mari de încărcare a bateriilor (8-9 ore în medie).

Chinezii de la Zhushou Electric au găsit totuşi o soluţie, care permite autobuzelor electrice să se încarce în mai puţin de 30 de secunde, chiar în timp ce sunt în staţie şi aşteaptă ca pasagerii să coboare şi să urce în autobuz. 

E mai uşor decât autobuzul electric cu baterii şi costă mai puţin decât unul pe motorină, pe durata de exploatare de 12 ani

Sistemul, testat sub numele de TOSA şi în Europa, presupune montarea în staţii a unor încărcătoare de mare putere, acestea încărcând într-un timp foarte scurt bateriile autobuzului, care este dotat cu capacitori, iar nu cu baterii, aceasta fiind şi principala diferenţă faţă de sistemul european. Aşadar, în loc ca autobuzul să fie încărcat cu baterii grele care trebuie încărcate complet la fiecare 200-300 de kilometri parcurşi, autobuzul chinezesc este încărcat 100% în fiecare dintre cele 24 de staţii de pe traseul de 11 km pe care circulă vehiculul. Autonomia între încărcări e de circa 5 kilometri, dar distanţele între staţii sunt mult mai scurte, astfel încât autobuzul nu riscă niciodată să se oprească din cauza lipsei de curent.

Mai multe detalii despre preţul autobuzului şi despre avantajele sale faţă de autobuzele diesel, pe Ecoprofit.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.