Automobile Dacia va fabrica motoare motoare EURO 5 în curând

Uzina de la Mioveni va ajunge în scurt timp să producă motoare după ultimele standarde, de pe benzile fabricii urmând să iasă motoare EURO 5 pentru tot grupul Renault-Nissan.

Automobile Dacia va fabrica motoare motoare EURO 5 în curând Automobile Dacia va fabrica motoare motoare EURO 5 în curând

În incinta Uzinei Automobile Dacia va fi pusă în curând o nouă linie de asamblare, care va asambla ultima familie de propulsoare Renault, cele din gama H. În prezent muncitorii de la Dacia fac doar motoare Euro 4, cele din gama K7. Versiunile Dacia care au în prezent motoare Euro 5, adică Duster şi versiunile 1.2 16v de pe Sandero şi Logan, le primesc de la alte uzine din Europa.

Constantin Stroe mai spune pentru MEDIAFAX, că noile motorizări nu vor merge doar spre Renault şi Nissan, ci vor poposi şi sub capota modelelor Dacia şi chiar a celor Renault Samsung din Coreea. De asemenea, se preconizează faptul că cele din gama K7 vor fi optimizate pentru a atinge standardul EURO5.

Gama motoarelor H este una de ultimă generaţie, până acum două unităţi purtând acest cod. H4Jt codifică motorul 1.4 TCe de 130 CP, (oare vom vedea Turbo pe Dacia?) şi H4M, motor de 1.6 care se regăseşte pe Renault Samsung SM3. Ambele propulsoare sunt rodul colaborării dintre Renault şi Nissan şi au fost produse iniţial de Aichi Machine Industry.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.