Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial a părăsit linia de asamblare - FOTO

Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial din 1959 a părăsit linia de asamblare.

Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial a părăsit linia de asamblare - FOTO Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial a părăsit linia de asamblare - FOTO

Automobilul MINI cu numărul 10 milioane produs la nivel mondial din 1959 a părăsit linia de asamblare.

Automobilul aniversar - un model MINI 60 Years Anniversary Edition - a fost produs la 24 iulie 2019 la uzina MINI din Oxford şi a participat la evenimentul special ce a avut loc la Oxford.

Pentru a sărbători a 60-a aniversare a mărcii, MINI a căutat 60 de proprietari cu 60 de maşini, câte una din fiecare an de producţie - cu 60 de poveşti personale scrise de-a lungul deceniilor. Împărtăşite pe canalele digitale MINI de-a lungul anului, poveştile proprietarilor din Marea Britanie arată dragostea pe care aceştia o au pentru automobilele lor şi partea importantă pe care au jucat-o în vieţile multor oameni.

 

MINI continuă să sărbătorească cea de-a 60-a aniversare

MINI a reunit aceste automobile la uzina din Oxford pentru o reuniune aniversară specială, înainte de a merge la International MINI Meeting de la Bristol, un festival anual pentru fanii MINI de pretutindeni. Maşinile au fost conduse de 621 AOK - primul Mini produs vreodată -, în timp ce coloana a fost încheiată de modelul MINI cu numărul 10 milioane.

Lansat în 1959 şi creat de Alec Issigonis, modelul Mini clasic a revoluţionat lumea auto şi a fost produs la Oxford până în 1968, înainte de a fi mutat la Longbridge, în apropiere de Birmingham, unde a continuat să fie produs până în octombrie 2000. Între 1959 şi 2000, peste 5,3 de versiuni clasice Mini au fost produse.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.