Autonomie impresionantă: peste 2.000 km, cu un singur plin!

Doi norvegieni, la volanul unui break Ford Mondeo 1.6 TDCI, au reuşit să parcurgă o distanţă de 2.161 km, între Rusia şi Suedia, cu un singur plin de motorină. Ţi se pare realist?

Autonomie impresionantă: peste 2.000 km, cu un singur plin! Autonomie impresionantă: peste 2.000 km, cu un singur plin!

Recordurile de consum au devenit o modă nouă printre experţii lumii auto, ca parte a trendului eco pe care îl urmează toată industria. Cea mai nouă reuşită din categoria încercărilor de a parcurge un număr cât mai mare de kilometri cu un singur rezervor de carburant vine din Norvegia, de acestă dată. Un Ford Mondeo 1.6 TDCI de 115 CP este protagonsitul recordului înregistrat de doi şoferi care au pornit din Murmansk (Rusia) şi au traversat Finlanda, pentru a se opri în oraşul Uddevalla din Suedia.

La sfârşitul călătoriei, computerul de bord al maşinii afişa o dinstanţă de 2161 km, parcursă fără nicio oprire pentru alimentarea rezervorului de 70 de litri. Mai mult, în decursul celor 40 de ore în care Fordul Mondeo Wagon a circulat cu o viteză medie de 60 km/h, consumul mediu de motorină s-a cifrat la 3,2 l/100 km, un record de invidiat faţă de valoarea de 4,3 l/100 km anunţată de constructorul german. Deşi metodele prin care cei doi norvegieni au reuşit această performanţă nu au fost făcute publice, cu siguranţă stilul lor de condus s-ar încadra în standardele oricărui cod rutier.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.