Autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe şoferii care parchează ilegal

Şoferii care parchează ilegal în Bucureşti mai au de aşteptat până când ...

Autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe şoferii care parchează ilegal Autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe şoferii care parchează ilegal

 


Şoferii care parchează ilegal în Bucureşti mai au de aşteptat până când le vor fi ridicate din nou maşinile de hingherii auto. Între timp însă, autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe cei indisciplinaţi. Astfel, conducătorii auto care parchează pe spaţiul verde de pe raza Sectorului 1 vor fi amendaţi de poliţiştii locali. Cel puţin aşa prevede un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 1, supus dezbaterii publice, informează Gandul.info.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local Sector 1 privind staţionarea autovehiculelor pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti sau aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, şoferii care parchează maşinile pe spaţiul verde de pe raza Sectorului 1 vor fi amendaţi de poliţiştii locali.

Conducătorii auto indisciplinaţi riscă să fie sancţionaţi cu amendă contravenţională de până la 500 de lei.

"Se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul pe spaţiile verzi aflate pe raza Sectorului 1. Nerespectarea dispoziţiilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, pentru persoanele fizice şi de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele juridice", se menţionează în proiect.

Conform Gandul, contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în prezenta hotărâre, persoanele abilitate să aplice sancţiunea făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. Proiectul a fost supus o dată până acum votului Consiliului Local Sector 1 însă nu a fost aprobat.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.