Autorităţile române pot răsufla uşurate. Asflatul care se repară singur, aproape de realitate [VIDEO]

O echipă de cercetători a descoperit un nou tip de asfalt capabil...

O echipă de cercetători olandezi, condusă de Erik Schlangen, au descoperit un nou tip de asfalt capabil să se repare singur. Acesta include, pe lângă materialele obişnuite, fibre de oţel şi bacterii, care pot remedia crăpăturile apărute în suprafaţa de rulare, scrie Go4it.ro.

Acest asfalt va putea furniza şi energie pentru maşinile electrice care rulează pe el, cu condiţia ca acestea să fie echipate cu sisteme de încărcare wireless.

Pentru ca procesul de reparare să înceapă, fibrele de oţel trebuie încălzite cu ajutorul unor sisteme montate pe marginea drumului din loc în loc.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.