Autostrada Iaşi-Târgu Mureş bate pasul pe loc. Guvernul este obligat prin lege să o construiască, dar nu face nimic!

Autor: Cristian Agatie 15 aug. 2019 Știri auto
Autostrada Iaşi-Târgu Mureş bate pasul pe loc. Guvernul este obligat prin lege să o construiască, dar nu face nimic!

Deputatul PMP a adăugat că Guvernul se ascunde în spatele CSAT prin introducerea parteneriatului public-privat în construirea de autostrăzi.

„Stimată doamnă premier, cu o lege în vigoare, pe care un reprezentant PSD a modificat-o cu dedicaţie de la partid, introducând utopia numită parteneriatul public – privat, v-aţi ascuns în spatele CSAT, deşi este stricta responsabilitate a Guvernului să construiască autostrăzi. Ulterior, chiar dumneavoastră aţi recunoscut în faţa unei ţări întregi faptul că parteneriatul public – privat este o procedură greoaie şi că nu este o soluţie viabilă, declaraţie care a făcut referire, implicit, şi la Autostrada Iaşi – Tg. Mureş. Guvernul nu şi-a îndeplinit faţă de ieşeni, de moldoveni, nici cele mai mici promisiuni, chiar şi reglementate de legislaţia în vigoare”, a mai completat parlamentarul.

Petru Movilă notează proiectele din Iaşi care nu au mai fost finalizate în urma promisiunilor PSD.

„Cel puţin o dată la şase luni, PSD promite că: punem primul metru de asfalt la autostradă şi la şoseaua de centură, începem construcţia Spitalului Regional de Urgenţă, Fortus SA se redresează şi AAAS finalizează procedurile pentru darea în plată, Opera şi Filarmonica îşi desfăşoară activitatea în clădiri noi, inaugurăm secţia de chirurgie cardiacă pediatrică, avem acces la un Centru de arşi complet dotat şi funcţional”, notează Movilă în scrisoare.

Deputatul de Iaşi afirmă că aceste proiecte se află încă în stadiu incipient cu toate că există fonduri şi condiţiile legale necesare. Acesta acuză Guvernul de incapabilitatea de a gestiona proiecte de anvergură notând: „nici măcar cu legea în mână nu vedem nimic concret”.

„Stimată doamnă, scopul acestei scrisori deschise este unul simplu: vă rog să informaţi ieşenii care este stadiul investiţiilor enumerate mai sus, câte din ele s-au inaugurat la acest moment de când PSD a intrat la guvernare şi care sunt proiectele pe care le aveţi în vedere pentru perioada următoare, pe termen mediu şi lung”, a mai adăugat Petru Movilă.

Scrisoarea deputatului Petru Movilă vine în contextul în care demarea lucrărilor pentru Autostrada Iaşi-Tg.Mureş este în continuare amânată.

sursa: Mediafax

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide