Avem poze proaspete cu noua maşină pe care o scoate VW (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 27 mart. 2018 Știri auto

UPDATE 28.03.2018 – GALERIE FOTO CU MODELUL REAL LANSAT AZI

Am fost şi noi la SIAB şi am văzut lucruri frumoase, inclusiv Touareg-ul. Ireproşabil, cel mal bine de până acum şi cu un puternic ascendent în premium. Volkswagen s-a dus tare în segmentul plus-calitate, direct proportional însă cu preţul / unitate. Primul VW pe care ni-l amintim în zona asta de calitate şi de preţ a fost Phaeton-ul de gală, apoi unul accesibil – hai să-i spunem -, Passat CC. Acum, nemţii recunoscuţi pentru Maşina Poporului, fac din timp maşinile viitorului. Tot la SIAB am văzut una dintre ele, Buzz-ul, sub brand-ul electric ID. T-Roc-ul arată şi el din alt univers, iar acum, pentru americani, urmează un nou Atlas (SUV mare cu 7 locuri, pentru SUA), dar cu 5 locuri. Volkswagen îl arată la Salonul Auto de la New York . E un concept şi, fireşte, urmează maşina de serie. Cu un plan de producţie la mijloc, nemţii nu aduc un OZN irealizabil la New York, ci o maşină foarte aproape de varianta comercială – spun chiar ei.

Şasiul este acelaşi MQB scalabil de care Volkswagen trage cât poate. În sensurile figurativ şi propriu. Singurul păcat al maşinii şi regret al nostru e că SUV-ul e conceput strict pentru piaţa americană şi acolo va fi şi produs. VW investeşte pentru noul Atlas cu 5 locuri 340 de milioane de dolari într-o linie de asamblare dedicată, în Tennessee – acolo unde se mai fac Passat-uri, Atlas-urile şi un whiskey care nu mai are nevoie de nicio degustare.

Acest SUV o să aibă motoarele actuale Volkswagen, opţiunea 4×4 şi cutii automate cu opt trepte. Surpriza pentru SUA ar putea fi motorul de 3.6 litri, VR6, cu 280 de cai putere (care e şi pe Atlas).  

Încă nu sunt detalii despre performanţele fiecărui model, în funcţie de motorizări. Nemţii trebuie să comunice şi celelalte dotări – probabil la nivelul Touareg-ului – şi preţurile de start. În SUA, Atlas cu motor de 2 litri, turbo, 240 de cai, pleacă de la 31.000$, adică 25.000 de euro, preţ recomandat de către producător. Oricând se poate negocia achiziţia sub acest preţ.

Cum vom avea mai multe detalii despre noul Atlas în 5 locuri vom face un update acestui articol.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide