Avem poze proaspete cu noua maşină pe care o scoate VW (galerie foto)

Arată cum ne doream

Avem poze proaspete cu noua maşină pe care o scoate VW (galerie foto) Avem poze proaspete cu noua maşină pe care o scoate VW (galerie foto)

UPDATE 28.03.2018 - GALERIE FOTO CU MODELUL REAL LANSAT AZI

Am fost şi noi la SIAB şi am văzut lucruri frumoase, inclusiv Touareg-ul. Ireproşabil, cel mal bine de până acum şi cu un puternic ascendent în premium. Volkswagen s-a dus tare în segmentul plus-calitate, direct proportional însă cu preţul / unitate. Primul VW pe care ni-l amintim în zona asta de calitate şi de preţ a fost Phaeton-ul de gală, apoi unul accesibil – hai să-i spunem -, Passat CC. Acum, nemţii recunoscuţi pentru Maşina Poporului, fac din timp maşinile viitorului. Tot la SIAB am văzut una dintre ele, Buzz-ul, sub brand-ul electric ID. T-Roc-ul arată şi el din alt univers, iar acum, pentru americani, urmează un nou Atlas (SUV mare cu 7 locuri, pentru SUA), dar cu 5 locuri. Volkswagen îl arată la Salonul Auto de la New York . E un concept şi, fireşte, urmează maşina de serie. Cu un plan de producţie la mijloc, nemţii nu aduc un OZN irealizabil la New York, ci o maşină foarte aproape de varianta comercială – spun chiar ei.

Şasiul este acelaşi MQB scalabil de care Volkswagen trage cât poate. În sensurile figurativ şi propriu. Singurul păcat al maşinii şi regret al nostru e că SUV-ul e conceput strict pentru piaţa americană şi acolo va fi şi produs. VW investeşte pentru noul Atlas cu 5 locuri 340 de milioane de dolari într-o linie de asamblare dedicată, în Tennessee – acolo unde se mai fac Passat-uri, Atlas-urile şi un whiskey care nu mai are nevoie de nicio degustare.

Acest SUV o să aibă motoarele actuale Volkswagen, opţiunea 4x4 şi cutii automate cu opt trepte. Surpriza pentru SUA ar putea fi motorul de 3.6 litri, VR6, cu 280 de cai putere (care e şi pe Atlas).  

Încă nu sunt detalii despre performanţele fiecărui model, în funcţie de motorizări. Nemţii trebuie să comunice şi celelalte dotări - probabil la nivelul Touareg-ului - şi preţurile de start. În SUA, Atlas cu motor de 2 litri, turbo, 240 de cai, pleacă de la 31.000$, adică 25.000 de euro, preţ recomandat de către producător. Oricând se poate negocia achiziţia sub acest preţ.

Cum vom avea mai multe detalii despre noul Atlas în 5 locuri vom face un update acestui articol.

Autor Alexandru Banu

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.