Aventador SV e aproape la fel de rapid pe Nürburgring ca Porsche 918 [VIDEO]

În universul hypercarurilor, două secunde nu definesc neapărat o situaţie „la limită”. Însă timpul scos de Lamborghini Aventador SV este, fără discuţii, remarcabil.

Aventador SV e aproape la fel de rapid pe Nürburgring ca Porsche 918 [VIDEO] Aventador SV e aproape la fel de rapid pe Nürburgring ca Porsche 918 [VIDEO]

Lamborghini Aventador Superveloce tocmai şi-a etalat cu mândrie timpul scos pe renumitul Nürburgring Nordschleife, circuitul care reprezintă etalonul suprem pentru sportive, supersportive, hypersportive şi Toyota Prius

Încălţat cu Pirelli P Zero Corsa şi pregătit cu toţi cei 750 de cai-putere, Lamborghini Aventador Superveloce a străbătut legendarul Iad Verde în şase minute, 59 de secunde şi 73 de sutimi. 6:59.37. Deloc rău. 

De fapt, cu atât mai lăudabil cu cât Porsche 918 Spyder, singurul hypercar din noua generaţie care a îndrăznit să calce pe Nürburgring. 918 Spyder a scos 6:57, devenind cea mai rapidă maşină de stradă de pe Nürburgring. 918 Spyder începe de la 768.026 €. Aventador SV, „doar” 327.190 €.

Este drept că 918 Spyder este o bijuterie tehnologică, în timp ce Aventador Superveloce este un alergător convenţional. Unul foarte-foarte bun.

Pe lângă meritul de a fi cu doar două secunde mai lent decât cea mai rapidă maşină de pe Nürburgring, Aventador SV aduce 750 de cai-putere născuţi din V12, un sprint 0-100 km/h în 2,8 secunde şi o viteză maximă de 350 km/h. Şi tracţiune integrală. Şi cu 170% mai multă forţă de apăsare decât versiunea standard.

Uneori ne bucurăm că nu putem fi puşi în ipostaza de a alege între un 918 Spyder şi un Aventador SV, dacă am avea voie să alegem unul şi doar unul. În fine, aruncă o privire pe clip şi spune-ne dacă crezi că, prin exerciţiu, Aventador SV ar mai putea diminua din diferenţa de două secunde.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.