Banii de pe asigurările RCA se pot recupera

Câţi dintre posesorii de automobile ştiu că, o dată cu vânzarea maşinii, pot recupera banii de pe asigurarea RCA sau CASCO dacă acestea nu au expirat?. Gândul.info ne spune care sunt condiţiile pentru a recupera sumele aferente perioadei rămase până la expirarea poliţei.

Banii de pe asigurările RCA se pot recupera Banii de pe asigurările RCA se pot recupera

Posesorii de maşini asiguraţi RCA care nu au fost implicaţi în accidente şi care îşi vând maşinile îşi pot recupera sumele de bani aferente perioadei rămase până la expirarea poliţei. Aceeaşi posibilitate există şi pentru posesorii de asigurări Casco.

Cu toate câ Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) referitoare la poliţele RCA sunt însă clare, foarte puţine persoane cunosc aceste reglementări. "Persoana care vinde un vehicul are dreptul să primească înapoi de la asigurătorul RCA partea din prima plătită, aferentă perioadei rămase până la expirarea valabilităţii asigurării, dacă nu a produs prejudicii pe perioada derulării contractului"

Procedural, persoana care-şi vinde maşina se duce la agentul de asigurare cu contractul de vânzare-cumpărare şi îşi recuperează sumele de bani r[mase. În realitate sunt foarte puţine persoane care cunosc şi fac uz de această reglementare.

Mai multe informaţii legate de modul de recuperare a baniilor aferenţi perioadei rămase până la expirarea poliţei de asigurare în cazul vinderii autovehiculului pe gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.