Bateriile lithiu-ion, mai ieftine din 2014

Ecologiştii pot răsufla uşuraţi, datorită creşeteii cotei de piaţă a maşinilor hibride şi electrice, care va genera scădere costurilor pentru baterii.

Bateriile lithiu-ion, mai ieftine din 2014 Bateriile lithiu-ion, mai ieftine din 2014

Numărul maşinilor hibride sau electrice creşte încet, dar sigur, de la an la an. Totuşi, potenţialii clienţi ai unor modele precum Toyota Prius, Honda Insight, Nissan Leaf sau Renault Zoe au de-a face cu aceeaşi problemă, indiferent de coeficientul de CO2 răspândit în atmosferă de maşina lor: preţul destul de ridicat de achiziţie.

Situaţia este pe cale să se schimbe, de vreme ce piaţa maşinilor ecologice creşte, iar costul echipamentelor are toate şansele să scadă. Un studiu recent arată că preţul bateriilor lithiu-ion va scădea cu nu mai puţin de 30% până în 2017.

De asemenea, concluziile studiul dau ca sigură o creştere fulminantă a pieţei bateriilor, valoarea acesteia urmând să ajungă la 14,6 miliarde de dolari, de la actuala valoare de 2 miliarde. O cotă de 25% va fi acaparată de modelelel destinate Europei şi Americii de Nord, ale căror preţuri mai mici vor fi consecinţa directă standardizării producţiei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.